De foto’s.

Op zaterdagmiddag 14 augustus is Femke Bol onderscheiden met de Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort. Zij nam de Amersfoortse onderscheiding in ontvangst uit handen van burgemeester Lucas Bolsius tijdens haar feestelijke huldiging op de atletiekbaan aan de Schothorsterlaan.

Femke ontving de Sint-Jorispenning voor haar bijzondere sportieve prestaties op de Olympische Spelen 2020 in Tokio. Ze won de bronzen medaille met persoonlijk én Europees record: 52.03 seconden op de 400 meter horden op 4 augustus 2021.

Burgemeester Bolsius: “Amersfoort en de regio is bijzonder trots op de buitengewone prestaties van Femke. Zij was in 2019 Sportvrouw van het jaar van Amersfoort. Ondanks haar leeftijd was toen al duidelijk dat ze de potentie had de top van de wereld te gaan bereiken. Dat heeft ze helemaal waargemaakt. Zij is een groot talent op olympische hoogte. Amersfoort hangt vandaag de vlag voor haar uit op de Onze Lieve Vrouwetoren”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here