NIJKERKERVEEN, HOOGLANDSEWEG –
Woensdagavond voer een luchtballon laag over onze Keistad.

De ballon was met 20 man rond 19:50 uur opgestegen in Soesterberg. Het voer richting Amersfoort waar het met name boven de wijken Schothorst, Zielhorst en Vathorst op lagere hoogte zat en een wisselende koers voer. Ook de snelwegen A1 en later ook de A28 werden op lage hoogte gepasseerd.

In de wijken werd de ballon niet alleen veel bewoners gadegeslagen, maar ook door viervoeters toegeblaft. Veel werd op beeld vastgelegd.

Of de ballonbestuurder voornemens was in Amersfoort te landen is onbekend. De ballon landde uiteindelijk in een veld aan de Hooglandseweg bij Nijkerkerveen. De aanwezige stier, er waren ook koeien bij, en de passagiers/bemanning van de ballon keken elkaar met gemengde gevoelens aan en hielden gepaste afstand.

De ballon landde nagenoeg precies op het tijdstip dat er gezien de invallende duister nog gevlogen mocht worden (‘vfr’, ‘udp’).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here