Sinds vorige week prijkt de tekst “No More Blah, Blah, Blah” op een enorm steigerdoek aan de zijgevel van nieuwbouw op het Hof van Duurzaamheid in Amersfoort.

Lees verder onder de video

Het is een uitspraak van klimaatactiviste Greta Thunberg. Directeur Marco Berger van het bouwbedrijf dat een deel van de woningen in hout bouwt: “We moeten afscheid nemen van het weinig duurzame beton en staal en schoner bouwen. Ik wil bouwen met de volgende generatie in gedachten”

Een ander project in Amersfoort, Common Woods, claimt zelfs Europa’s meest duurzame wijk te gaan bouwen. De wijk komt aan de rand van het landgoed Nimmerdor. Maar gebouwd worden kan er nu nog niet. Er moet een nieuw bestemmingsplan komen.

Meer hierover: lees het hier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here