18-3-2021

De bouw van het zonneveld achter het Meander Ziekenhuis is inmiddels in volle gang. Vanaf de N199 weg zijn de werkzaamheden goed te zien.

Eerder bericht van 21-2-2021:

Voorbereidingen voor zonneveld gestart

Afgelopen week zijn de voorbereidingen gestart voor de aanleg van een zonneveld dat tussen de N199 en het Meander ziekenhuis komt. Er worden door middel van een gestuurde boring 3 mantelbuizen over een lengte van meer dan 500 meter onder de Eem door gelegd naar bedrijventerrein De Isselt, omgeving Smink. De buizen zelf zijn klaargelegd op het evenemententerrein aan de Mijnbouwweg. Mogelijk zal het verkeer op Nijverheidsweg Noord komende week hinder ondervinden bij het invoeren van de buizen. Er vindt ook drainage werk plaats. Het weiland is na de dooi zo nat geworden dat drainage nodig is om het kabel- en leidingen werk mogelijk te kunnen maken.

Afgelopen week werd in het programma Nieuwsuur de wethouder duurzaamheid van Amersfoort, Astrid Janssen, geinterviewd over zonneparken in weilanden.

Nieuwsuur: De enerme bedrijfsdaken zijn zo goed als leeg. Ook in Amersfoort. Wethouder duurzaamheid, Astrid Janssen, die zou ze het liefst allemaal volleggen. Maar, ze kunnen de bedrijven niet dwingen. Wethouder: In Amersfoort gaan we flink wat schone energie opwekken, dat moet, willen we graag van onze CO2 uitstoot af. Nieuwsuur: er zijn mensen, stop met subsidie ​​op panelen in weilanden, doe dat geld maar naar die daken om ze geschikt te maken. Wethouder: Het gaat niet alleen maar om geld, het gaat ook om regels, om ervoor zorgen dat we het kunnen afdwingen. Op dit moment hebben we eigenlijk niks in handen om ervoor te zorgen dat we eigenaren kunnen dwingen, het zijn panden die zijn van iemand. Nieuwsuur: wat vindt u daarvan. Wethouder: het is heel frustrerend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here