Zaterdagavond waren er na 21:30 uur meerdere containerbranden in de wijk Nieuwland

De eerste container brand was aan de Regenboog. Een buurtbewoonster heeft de melding bij de brandweer gedaan. Een buurtbewoner heeft de brand met een waterslang onder controle gehouden. De brandweer heeft de brand volledig gedoofd. Het betrof een papiercontainer.

De 2e locatie betrof een grote papier container op de hoek van de Hoge Boog en de Ingrid Mariegaarde. De brandweer heeft de brand geblust. De politie passeerde meerdere keren deze plek en was met meerdere eenheden op zoek naar de aanstichters. Ze meldt dat het is niet de eerste keer is afgelopen tijd dat er brandjes zijn in Nieuwland.


De 3e brandlocatie was aan de Bosappelgaarde. Twee huiscontainers, een groenafval- en een kranten container zijn direct naast een garage in brand gevlogen. In de groepsapp van de buurt was de brand gemeld. Daardoor kon een buurtbewoner snel zijn auto bij de containers weghalen. Een buurtbewoner heeft met een emmer met water geblust en een andere met een handblusser. De brandweer heeft nog de nacontrole gedaan, ook aan de binnenzijde van de garage. In de garage was een kast beschadigd en een bal gesmolten. De buurtapp heeft bijgedragen aan een gezamenlijke aanpak. Een flinke brandgloed had zich tegen de omliggende huizen afgetekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here