AMERSFOORT, PIET MONDRIAANPLEIN – Op 22 januari jl. hebben Burgemeesters en Wethouders de volgende brief aan de bewoners en ondernemers van het Soesterkwartier en het stationsgebied gestuurd met als onderwerp ‘Rijtuigenloods ook vaccinatielocatie’.

Geachte bewoner,

Sinds juni 2020 kunnen mensen zich in de Rijtuigenloods aan het Piet Mondriaanplein laten testen op het coronavirus. Een ander deel van de Rijtuigenloods gaat gebruikt worden als vaccinatielocatie. Gemeente Amersfoort en GGD Regio Utrecht hebben dit afgesproken. Naar verwachting wordt vanaf half februari gestart met het vaccineren. Het is erg goed nieuws dat er ook in Amersfoort binnenkort een plek is waar gevaccineerd gaat worden. In deze brief leest u hier meer over.

Sinds begin 2021 is Nederland begonnen met het vaccineren tegen het coronavirus. In eerste instantie zijn zorgmedewerkers gevaccineerd en inmiddels ook een deel van de bewoners van verpleeghuizen en mensen met een verstandelijke beperking. Op korte termijn wordt ook begonnen met het vaccineren van andere doelgroepen. Welke groepen wanneer aan de beurt zijn, is te vinden op de website www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie.

Keuze Rijtuigenloods
Het vaccineren in de provincie Utrecht start in onze regio in een aantal gemeenten, waaronder Amersfoort. Gelet op de goede bereikbaarheid, het aantal beschikbare m2 en voldoende parkeerplaatsen is gekozen voor de Rijtuigenloods aan het Piet Mondriaanplein 61. Een deel van de Rijtuigenloods blijft in gebruik als testlocatie. Een ander deel, dat in z’n geheel los staat van het gedeelte waar getest wordt, komt de locatie waar gevaccineerd wordt. Beide locaties krijgen eigen parkeergelegenheid en een eigen in- en uitgang. Er komen een aantal priklijnen naast elkaar, zodat meerdere mensen tegelijk gevaccineerd kunnen worden.

Verkeer
Dit betekent dat er meer verkeer van en naar de Rijtuigenloods zal gaan. Om dit in goede banen te leiden wordt een verkeersplan opgesteld. De eerdere afsluiting aan het Piet Mondriaanplein is inmiddels opgeheven, waardoor het verkeer via de rotonde Nieuwe Poort over de Piet Mondriaanlaan naar de Rijtuigenloods kan.

Overlast? Meld het
U kunt als omwonenden mogelijk enige verkeersdrukte verwachten, maar GGD en gemeente doen er alles aan om overlast te voorkomen. Mocht u toch overlast ervaren, dan kunt u dat aan ons laten weten. U kunt dan bellen naar 14 033 of een melding doorgeven via de website www.amersfoort.nl/melden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here