Situatie in het Meander Medisch Centrum

Momenteel verblijven er 51 patiënten met een coronabesmetting in het Meander Medisch Centrum. Daarvan liggen er 10 op de IC. Door de sterke toename van corona patiënten ligt de speciale corona afdeling inmiddels nagenoeg vol. Het Meander doet dan ook geregeld een beroep op de collega ziekenhuizen in de regio Utrecht voor het overplaatsen van patiënten. De situatie is onder controle maar wel spannend. Er was ook goed nieuws te melden vandaag:

Eerste medewerkers Meander Medisch Centrum gevaccineerd

Vanmiddag zijn de eerste medewerkers van Meander Medisch Centrum gevaccineerd. 75 medewerkers uit de acute COVID-19 zorg, van de Spoedeisende Hulp, Intensive Care en cohortafdelingen, hebben vanmiddag een prik gekregen. De komende dagen zullen er nog enkele honderden medewerkers gevaccineerd worden. Gerald Staaks, longarts, en Mariette Bakkers, verpleegkundige acute zorg, zijn de eerste medewerkers van Meander die het vaccin krijgen toegediend. Gerald: “Deze vaccinatie doet het licht aan de horizon gloren.”

Hoge opkomst

Ruim 350 Meander medewerkers uit de acute coronazorg hebben gehoor gegeven aan de uitnodiging voor de vaccinatie. De response ligt hiermee rond de 80%. Meander is blij met de hoge opkomst. Intensivist Oscar Groot: “Door het personeel op de Intensive Care, Spoedeisende Hulp en cohortafdelingen te vaccineren bevorderen we dat de zorg op een veilige manier kan worden geleverd. Dit is zowel voor onze patiënten als voor ons als zorgmedewerkers erg belangrijk. Het wordt niet alleen veiliger, maar het voelt ook zo. En dat geeft vertrouwen. Dit vaccin zal er ook voor zorgen dat de uitval van personeel op deze kritieke afdelingen niet nog hoger wordt dan het nu al is. Op deze manier hopen we een ‘zorginfarct’ te voorkomen.”

Hoop voor de toekomst

Oscar Groot vervolgt: “Het vaccin betekent echter nog meer. Het staat ook symbool voor hoop. Hoop op het begin van een uitweg uit deze crisis. Hoop op een einde aan het coronaleed waar we dagelijks mee worden geconfronteerd. Maar ook hoop om weer een feestje te kunnen vieren met familie en vrienden. Hoop om weer gezellig uit eten te kunnen gaan of een biertje te drinken met je maten. Hoop om alsnog de eerder geplande vakantiereis te kunnen maken. En hoop op nog veel meer…”

Aantal nieuw besmette Amersfoorters per dag (t/m 06/01)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here