Maandagochtend zijn de restanten van het afgebrande speeltoestel opgeruimd.

Er is een spandoek opgehangen dat er aan herinnert wat er zich tijdens de jaarwisseling heeft afgespeeld en wat de vandalen op hun geweten hebben:

‘Aan de daders. Een zinloze actie! Realiseren jullie dat jullie een einde gemaakt hebben aan het speelplezier van vele kleine en grotere kinderen die gebruik van de speeltuin en skatebaan maken. En dat we met z’n alleen voor de kosten opdraaien! Ook jullie ouders! Als jullie niet de verantwoording nemen voor deze zinloze actie, het ook een egoïstische actie is geweest. Je melden dat is pas stoer! Schothorsterpark, een park waar je van geniet, het groen, het genot. Als je ziet hoe oud, jong, honden van genieten. Daar moeten we zuinig mee omgaan. Dat is mijn nieuwsjaarswens. Denk eens aan een ander.

Een vader met twee meisjes lezen de tekst.

Ook de gebiedbeheerder.

Hij zegt: ‘wat mij betreft had de schade zelfs nog wel even goed zichtbaar mogen blijven, met een bouwhek eromheen, met een bordje erop met het verzoek of getuigen van de brandstichting zich willen melden. Een nieuw speeltoestel kost zeker € 30.000’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here