Voor de aanleg van de Veentunnel door ProRail is zaterdag het tunneldek ingeschoven. Het tunneldek is van tevoren gemaakt, ten zuiden van het spoor. Deze is in één keer op zijn plaats geschoven. Om het dek in te kunnen schuiven, lag het treinverkeer in het weekend van 6 tot en met 8 november 2020 stil.

Tot juni 2021 wordt er doorgewerkt aan de tunnel en de omgeving. Deze werkzaamheden hebben geen invloed op het treinverkeer.

De Veentunnel is een snellere verbinding tussen Nijkerk en Amersfoort voor voetgangers en fietsers. ProRail en de gemeente Amersfoort bouwen deze tunnel onder het spoor door. Fietsers en voetgangers kunnen vanaf juni 2021 van deze onderdoorgang gebruikmaken.

De Veentunnel biedt straks de beste fietsverbinding van en naar Nijkerk. Bovendien ontstaat een extra verbinding tussen de woongebieden ten oosten en ten westen van het spoor. Dit verkort de fietsroutes binnen de wijk én vanuit Vathorst-Noord richting het centrum van Amersfoort. De fietstunnel biedt ook een nieuwe voetgangersverbinding onder het spoor door.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here