AANTAL NIEUW BESMETTE AMERSFOORTERS (AANTAL PER DAG)

AANTAL OPGENOMEN PATIENTEN IN HET MEANDER ZIEKENHUIS

Historie Meander ziekenhuis:

19/10: De ligduur van patiënten op de cohort afdeling van het Meander ziekenhuis is minder lang dan tijdens de eerste golf. Nu verblijven de patiënten gemiddeld tussen de 4-6 dagen in het ziekenhuis alvorens ze weer naar huis gaan. Ook is in Meander het percentage COVID-19 patiënten dat op de IC verblijft lager dan in de eerste golf. Meander is nog niet van plan om de heli-plaats weer in gebruik te nemen. Patiënten worden per (speciale) ambulance vervoerd tussen de ziekenhuizen.
21/10: het totaal aantal covid-19 patienten in het Meander ziekenhuis is 26. Daarvan liggen er 5 op de IC. Op basis van de regionale ontwikkelingen is besloten het aantal bedden in het Meander ziekenhuis voor covid-19 patienten uit te breiden.
28/10: er is afgelopen week een stijging te zien die in lijn is met de toename van het aantal besmetting in de regio. De toename betekent logischerwijs dat er meer patiënten bij komen, dan dat er met ontslag gaan. Het beeld van de afgelopen dagen is dat er 4-6 patiënten per dag bijkomen en gemiddeld 2-4 patiënten weer naar huis terug keren.

Historie interventies september/oktober (landelijk):

28/09: maximaal 3 gasten ontvangen horeca, om 22:00 uur dicht, maximale groepsgrootte 30 binnen 40 buiten, mondkapjes geadviseerd
13/10: horeca dicht, maximale groep 4 personen, geen sportcompetitie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here