Dinsdagavond heeft de gemeenteraad een rondetafelgesprek gehouden over de sloopplannen van de Alliantie voor huurhuizen in de wijk Jericho. De raadsleden vergaderden op initiatief van de SP met enkele inwoners. De Alliantie had laten weten niet te komen.

De verontruste bewoners van Jericho trokken voor aanvang van de vergadering vanuit Jericho in optocht naar het stadhuis.

Na aftrap van de vergadering door de heer Smits van de SP kreeg een geëmotioneerde bewoner het woord. Nadat meerdere bewoners de raad hadden toegesproken kregen de fracties de gelegenheid vragen te stellen aan de bewoners , aan de bewonerscommissie en aan het college.

Het onderwerp heeft de aandacht van lokale (AD-AC, RTV-UT) en de landelijke media getrokken (HVNL).

Op het Youtube Kanaal van ‘Raad Amersfoort’ is de vergadering terug te zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here