HOOGLAND, BUNSCHOTERSTRAAT – Vrijdagmiddag omstreeks 15:50 uur is de brandweer opgeroepen voor het bieden van hulp voor een dier te water op kruising Monseigneur van de Weteringstraat / N199 Bunschoterstraat in Hoogland.

Een jonge zwaan bleek zichzelf opgesloten te hebben achter een rooster in een duiker (watergang onder de weg) onder de Bunschoterstraat.

Met spanband heeft de brandweer het rooster gelicht met het idee dat de zwaan zelf wel te voorschijn zou komen. Aangezien dit toch niet direct gebeurde is de brandweer weer vetrokken.

Rond 17:30 constateerde personeel van de dierenambulance dat de zwaan inmiddels richting Hoogland West, via de Male Wetering, was vertrokken. Mogelijk is de zwaan via de watergang aan Pastoor Pieckweg onder de weg gekomen. Met hulp van een passerende hardloper heeft het personeel van de dierenambulance het rooster weer laten zakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here