Zondagochtend omstreeks 09:45 uur kreeg de brandweer een verzoek tot dienstverlening op de Larixstraat in Amersfoort.

Op de parkeerplaats van een appartementen complex, een voormalige school, aan de zijde van de Plantaanstraat is een tak afgebroken en op een Ford Fiesta gevallen. Het mooie weer zal de oorzaak niet zijn geweest, de wind is ‘zwak tot matig’.

De tak met grote zwammen erop moet vannacht, in ieder geval na 22:00 uur, zijn afgebroken. Pas vanochtend werd de situatie ontdekt door de zoon van de eigenaar. De eigenaresse van de auto, inwoonster van het complex, kwam even later ook naar buiten.

De brandweer heeft de afgebroken tak in stukjes gezaagd en verwijderd.

In de eigendomsstukken van het complex staat opgenomen dat de monumentale boom niet (zelf) mag worden geroerd. De eigenaar gaat de formele procedures doorlopen om een einde te maken aan de risico’s van deze boom.

De auto heeft krassen op het dak opgelopen en een deuk in de deur stijl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here