BUNSCHOTEN-SPAKENBURG, ZEVENHUIZERSTRAAT – De King Arthur Groep uit Amersfoort, een thuiszorgorganisatie die zorg voor mensen met dementie kleinschalig organiseert, opent binnenkort in Zevenhuizen een nieuwe woonvoorziening voor dementerende ouderen.

Zevenhuizen is een buurtschap in de gemeente Bunschoten, net ten Noorden van de A1, dat ongeveer 200 inwoners telt.

Het idee kwam van een de eigenaresse van een agrarisch bedrijf. Zij heeft in het verleden altijd in de zorg gewerkt en had de ambitie om haar beroep te combineren met het agrarisch bedrijf. Na de bouw van een nieuwe melkveestal ten westen van de Zevenhuizerstraat werden de enkele gebouwen aan de oostzijde niet meer gebruikt. Op deze plek is het afgelopen jaar de woonvoorziening genaamd ‘De Linderhorst gebouwd.

De woonvoorziening wordt verhuurd aan De King Arthur Groep.  De King Arthur groep heeft als visie dat mensen die met de ziekte van Alzheimer of een andere vorm van dementie te maken krijgen, ook kunnen blijven kiezen in welke omgeving ze willen wonen. De doelgroep voor de Lindenhorst zijn mensen die van het buiten leven houden of er zijn opgegroeid en daarom graag buitenaf wonen. Door de realisatie van de voorziening in deze agrarische omgeving wordt voor hen een woonomgeving geboden waarin de bewoners zich thuis voelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here