Van een zonneveld aan de Maatweg in Amersfoort is voorlopig nog geen sprake. In eerste instantie werd de vertraging veroorzaakt doordat het schip waarop de zonnepanelen worden aangevoerd, De ‘Ever Given’, was vastgelopen in het Suezkanaal.

Hoewel het enorme schip al zo’n twee weken is bevrijd zit het doorvaren er voorlopig niet in. Egypte eist namelijk eerst een gigantische schadevergoeding van 1 miljard dollar. Pas daarna mag het vanuit het Grote Bittermeer doorvaren naar Rotterdam.

“Het schip zal hier blijven totdat het onderzoek is afgerond en er een vergoeding is betaald”, zei Osama Rabie van de Suez Canal Authority.

Een groot deel van de voorbereidingen in Amersfoort zijn al gereed. Draagconstructies zijn geplaatst en veel kabelwerk richting het monumentale trafostation aan de Nieuwe Poort is gelegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here