In Amersfoort werd er Klimaatalarm geslagen. In aansluiting bij meer dan 40 andere Nederlandse steden riep de Klimaatcrisis Coalitie Amersfoort de burgers van de stad en omgeving op om 2 minuten ‘alarm te slaan’ om 15.00 uur.

Ook kerken werden opgeroepen om dan hun klok te luiden. Er was een ondersteunend podiumprogramma op het voormalige spoorwegterrein.

‘De verkiezingen komen eraan en wij eisen een eerlijk, daadkrachtig en sociaal klimaatbeleid’, zegt Fieke Westland van Fridays For Future Amersfoort, een van de initiatiefnemers. ‘Dat beleid komt er niet zomaar. Ieders stem is van levensbelang! Ieder die mee wil doen aan het Klimaatalarm roepen we op om 2 minuten alarm te slaan door lawaai te maken vanuit de deuropening of het balkon. Dat mag ook muziek of geluid zijn.’

De Martinuskerk in Hoogland had toegezegd de kerkklokken enkele minuten te luiden om 15.00 uur die middag. Andere kerken zijn benaderd om dat voorbeeld te volgen.

Vertegenwoordigers van vier generaties vertelden waarom zij meedoen met het Klimaatalarm.

De Klimaatcrisis Coalitie Amersfoort is een initiatief vanuit Milieudefensie Amersfoort, Extinction Rebellion, Grootouders voor het Klimaat en Fridays for Futures.

Het Klimaatalarm Amersfoort 2021 wordt breed gesteund, onder meer door de volgende Amersfoortse netwerken en afdelingen: DWARS, Volt, de Amersfoortse Groene Kerken, Vluchtelingenwerk, Partij voor de Dieren, Bij1 Amersfoort, A Rocha Amersfoort en Amnesty International Amersfoort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here