Viruswaarheid Midden Nederland hield woensdag avond door de binnenstad een fakkeltocht tegen het coronabeleid.

Bianca Wagt van Viruswaarheid Midden Nederland:

‘ We staan hier om te verbinden en om uit te dragen, en dat zullen we blijven doen, dat wij het recht hebben en moeten blijven houden om te demonstreren.

Demonstratie recht is ons goedrecht en grondrecht.

Toch is dit de afgelopen maanden niet het signaal en gevoel geweest wat verschillende gemeenten hebben uitgedragen.

De laatste tijd is ‘mogen demonstreren’ steeds moeilijker geworden.
‘Mogen’ demonstreren? Zeg ik dat nou? Ja! En dat is nou precies waar dit over gaat! Wij hébben namelijk demonstratierecht. Het is onze laatste verdedigingslinie om op te kunnen staan tegen het zogenaamde ‘corona’ (wan)wanbeleid van de overheid, op te komen voor ons bestaansrecht, onze vrijheid, onze kinderen, hun en onze toekomst en kwaliteit van leven. Maar onder het mom van ‘corona’ beroepen de gemeenten zich steeds vaker op het punt ‘het in gevaar brengen van de volksgezondheid’. Als er geen anderhalve meter afstand wordt gehouden dan worden demonstraties met geweld van de politie afgebroken en het aantal demonstranten dat mogen deelnemen wordt ook nog eens voor ons bepaald. Meerdere demonstraties konden hierdoor en door andere excuses de afgelopen maanden geen doorgang vinden. En dit alles onder het mom van ‘het in gevaar brengen van de volksgezondheid’ door geen anderhalve meter te houden of te grote groepsvorming waar we juist tegen demonstreren!

Demonstratie organisatoren in Nederland worden de afgelopen maanden door de politie thuis opgezocht en geïntimideerd en worden aangeklaagd wegens opruiing. Het doet mij denken aan de toestanden in Australië, waar een zwangere vrouw die een corona demonstratie organiseerde, in haar pyjama, in het bijzijn van haar kinderen, thuis werd bezocht door de politie en werd gearresteerd. En aan een andere demonstratieleider die thuis was en waar de politie zijn huis binnendrong om hem daar vervolgens te arresteren, ook omdat hij een demonstratie tegen het coronabeleid organiseerde.
Er zijn zelfs landen waar coronademonstraties verboden zijn en waar er op social media en in het dagelijks leven zelfs niet meer gepraat of gediscussieerd mag worden over het coronabeleid.

Ik denk dat het daarom van groot belang is om te blijven verbinden en dat wij ondanks deze misstanden ons geluid dat  demonstreren ons goedrecht én grondrecht is moeten blijven uitdragen.

Gelukkig is óns contact met de gemeente en politie Amersfoort tot nu toe altijd goed verlopen en daarom en omdat Amersfoort natuurlijk een mooie stad is, leek het ons mooi om deze fakkeltocht voor demonstratierecht in Amersfoort te houden. Amersfoort is wat dat betreft een mooi voorbeeld van hoe gemeenten en politie wél op een goede manier met coronademonstraties zouden kunnen omgaan.

Laten we gaan lopen en genieten van ons samenzijn.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here