Jaren lang stond er een bord met de tekst ‘Gebeurt er hier nou nog eens wat’.

Sinds afgelopen week is het dan zover. Er is gestart met het bouwrijp maken van het terrein langs Rondweg-Noord / Laan van Duurzaamheid t.b.v. woningbouw. Vanuit de lucht zijn de eerste contouren van de straten van de nieuwe woonwijk al zichtbaar.

De vlakte aan de Laan van Duurzaamheid was ooit bedoeld als bedrijvenlocatie.

In 2016 was er sprake van om op deze locatie een opvang voor 130-150 asielzoekers te bouwen. Dit ging niet door.

Om woningenbouw te kunnen realiseren was een wijziging van het bestemmingsplan nodig. In verband met een ingediend bezwaar deed de Raad van State in 2020 uitspraak over de door raad vastgestelde bestemmingsplan.  De gemeenteraad kreeg 16 weken de tijd om gebreken in het  bestemmingsplan te herstellen: de behoefte voor tankstation moest beter onderbouwd, en er was onderzoek nodig naar gevolgen voor verkeer van de nieuwe woningen.

De bouw van het tankstation is inmiddels uit de plannen gehaald. Het plan voor de Hof van Duurzaamheid omvat de bouw van tenminste 100 woningen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here