AMERSFOORT, STADSRING – De Amersfoortse Kei heeft een grote strik gekregen. Naast De Kei staat een een bord met een toelichting.

“In het kader van de Week van de Circulaire Economie (1-6 feb 2021) en als een cadeau aan de stad presenteren wij deze strik om de kei. Niet alleen is de kei nu groen, ook verrijst binnenkort de meest groene en duurzame wijk van Europa op de rand van het bos Nimmerdor in ons mooie Amersfoort: Common Woods.

Nimmerdor blijft – Altijd Groen. Precies zoals jonkheer Everard Meyster (1617 1679) dat bedoelde met zijn landschapsontwerp. Meyster bezong zijn landgoed in zijn gedicht Nimmerdor berymt uit 1667, Waaruit bovenstaande strofe komt.

Jonkheer Everard Meyster sloot, volgens het volksverhaal een weddenschap met een aantal vrienden dat hij de Amersfoorters zo gek zou krijgen dat ze deze zwerfkei vanaf de Waelberch de stad in zouden trekken. Op 7 juni 1661 trokken 400 inwoners van Amersfoort de kei op een slee naar de Varkensmarkt. Zij werden daarbij door de “dolle jonker” (jonkheer Everard Meyster) getrakteerd op bier en krakelingen.

Meer informatie over de moderne woningen die in Common Woods gerealiseerd gaan worden, vindt u via commonwoods.nl”.

Vorige weekend heeft de vorige gebruiker van het terrein, een paardenopvang, het terrein verlaten om plaats te maken voor Common Woods.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here