Amersfoort wordt een afvalloze en CO₂-neutrale stad. Circulaire bouw is één van de speerpunten. Goed voorbeeld doet goed volgen. Daarom heeft de gemeente Amersfoort binnen de nieuw te ontwikkelen woonwijk De Lichtenberg een kavel (kavel 6) gereserveerd voor een circulaire villa.

Dit voorjaar kunnen belangstellenden (particulieren) hun plannen inbrengen voor een circulaire en duurzame villa op deze kavel. Op basis van vooraf opgestelde toetsingscriteria (met betrekking tot circulariteit en energieverbruik) zal de kavel dan worden toegewezen aan de partij die het hoogste scoort. Criteria waarnaar gekeken wordt zijn o.a. materiaalkeuze, percentage groen op de kavel, waterberging, afvalloos bouwen en de energiebelofte/ opwekking. Belangrijk is ook dat degene die de woning gaat ontwikkelen er ook zelf gaat wonen.

‘Een unieke kans dus: bouw uw circulaire droomhuis op een exclusieve kavel in één van Amersfoorts mooiste wijken.’

Meer info: www.amersfoort.nl/lichtenberg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here