Foto: Politie.nl
Foto: Politie.nl

Amersfoort – Vier tieners zijn beroofd terwijl ze dachten een afspraak te hebben om illegaal vuurwerk te kopen. De zogenaamde verkopers van 13 en 14 jaar zijn aangehouden.

BETREFT LEGAAL VUURWERK, vuurwerk, knalvuurwerk, rotje, kanonslag, legaal, aansteken, afsteken, lont, aansteker, avond, nacht, donker, Foto: Korpsmedia / Jeroen Stoops

Op Instagram werd illegaal vuurwerk te koop aangeboden. Verschillende minderjarigen hapten toe en maakten een afspraak met de verkopers. Toen zij op de afgesproken locatie kwamen, werden zij echter beroofd. Alle afspraken waren in de wijk Vathorst. Het gaat om de volgende afspraken:
 

  • Op donderdag 19 november rond 17.00 uur werd een 13-jarige jongen beroofd.
  • Op vrijdag 20 november rond 15 uur werd een 14-jarige jongen beroofd.
  • Vrijdag 4 december rond 15 uur waren een 13-jarige en een 14-jarige jongen het slachtoffer.
     

Uit onderzoek van de politie kwamen twee tieners als verdachten naar voren. Net voor de kerst zijn twee jongens van 13 en 14 jaar uit Amersfoort aangehouden. Op 24 december zijn zij voorgeleid aan de rechter-commissaris en geschorst in afwachting van hun zaak. Het onderzoek van de politie gaat nog verder, onder meer naar de betrokkenheid van de twee verdachten bij de drie incidenten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here