Situatie in het Meander ziekenhuis (22/12)

Het aantal corona patiënten in Meander Medisch Centrum neemt flink toe. Vandaag heeft Meander 40 corona patiënten in huis, waarvan er 9 op de IC liggen. De verwachting is dat er de komende week nog meer corona patiënten zich zullen melden voor opname in het ziekenhuis. Meander bereidt momenteel de uitbreiding voor van de opnamecapaciteit op de cohortafdeling (momenteel 35 bedden) en de IC (momenteel 8 COVID-19 bedden). De exacte uitbreiding van de capaciteit wordt deze week vastgesteld in het regionale overleg van de Utrechtse ziekenhuizen (ROAZ).

De extra capaciteit betekent dat er personeel van andere verpleegafdelingen en de poliklinieken vrij moet worden gemaakt voor de verpleging van corona patiënten. Meander zal daarom nog meer de niet-kritieke, planbare zorg gaan uitstellen. Hiermee geeft Meander gehoor aan de oproep van minister Van Ark om de planbare zorg te verminderen. Welke afspraken komen te vervallen is waarschijnlijk nog voor de Kerst duidelijk. Meander stelt patiënten daar over zo snel mogelijk op de hoogte. Patiënten hoeven niet te bellen naar het ziekenhuis; bij geen bericht van Meander gaat de afspraak gewoon volgens planning door.

Aantal nieuw besmette Amersfoorters per dag (t/m 22/12)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here