Foto: Pixabay.com/enriquelopezgarre
Foto: Pixabay.com/enriquelopezgarre

Het kabinet legt de amateursport aan banden en gaat de toegestane groepsgrootte verder beperken. Boven de 18 jaar mag er door amateurs niet meer in teamverband worden gesport. Binnen mogen er nog maximaal dertig mensen aanwezig zijn, buiten mogen maximaal vier mensen samen zijn. Dat zijn enkele van de maatregelen die het kabinet morgenavond gaat bekendmaken, zeggen Haagse bronnen tegen de NOS.

Ook denkt het kabinet eraan reizen met het openbaar vervoer alleen nog toe te staan als het strikt noodzakelijk is. De bedoeling is het sociale verkeer drastisch te beperken om de forse stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen.

Bij amateursporten gaat het om alle sporten met deelnemers van boven de 18 jaar, waar geen anderhalve meter afstand gehouden kan worden. Het gaat om alle contactsporten, tennis zou dan bijvoorbeeld nog wel kunnen. Door competities stil te leggen worden reisbewegingen beperkt. Professionele sport is uitgezonderd.

Het kabinet wil dus de groepsgroottes verder inperken. Het maximum voor alle groepen per binnenruimte gaat naar 30. Nu geldt dat ook al in veel gevallen, maar met een hele lijst aan uitzonderingen.

Ook voor de horeca komen verdere beperkingen, welke dat zijn is nog niet duidelijk.

Morgen persconferentie
Morgen om 19.00 uur is er een persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge. Gisteren kwamen premier Rutte en een groot deel van de ministersploeg bij elkaar op het Catshuis, om te praten over het toenemende aantal coronabesmettingen.

Ook vandaag zijn er overleggen over de coronacrisis. Zo waren wetenschappers en deskundigen van het OMT eerder bijeen om een nieuw corona-advies voor het kabinet op te stellen, en komt vanavond komt de Veiligheidsberaad samen. De burgemeesters van de 25 veiligheidsregio’s en minister Grapperhaus overleggen in Utrecht over de coronamaatregelen.

‘Schrap zetten’
Bewindslieden van onder meer Volksgezondheid en Justitie waren vandaag bijeen voor verder overleg met premier Rutte. Na afloop zei minister de Jonge dat we ons “schrap te zetten hebben” voor aanvullende maatregelen.

Bron: NOS.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here