Update 14-12-2021, 20:30

AMERSFOORT, BERGPAS – In de nacht van zaterdag op zondag (27/28-11) omstreeks 01:15 uur kregen de hulpdiensten een melding van een aanrijding letsel op de Bergpas in Amersfoort.

Ter plaatse bleek een auto tegen een verkeerslicht portaal en een lichtmast te zijn gereden. Enkele meters ervoor was een verkeerslicht omver gereden. De auto kwam uit de richting Vathorst en reed richting het viaduct.

De bestuurster en de bijrijdster, beide 19 jaar en uit Amersfoort, zijn ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Beide hadden slechts lichte verwondingen

De auto is door de berger meegenomen. De politie heeft de weg schoongeveegd.

Volgens een deelnemer aan social media lag er 1 fles rechts voor in de auto en 1 op de achterbank.

Alcohol of gladheid hebben waarschijnlijk geen rol gespeeld als oorzaak.

In algemene zin zegt de politie het volgende over lachgas:

‘Het gebruik van lachgas is niet meetbaar, zoals wel bij andere drugs als cocaïne of cannabis het geval is. Dat lachgas de oorzaak is van ongevallen kan daardoor niet altijd met zekerheid worden vastgesteld.

Als we wél kunnen constateren dat een bestuurder lachgas heeft gebruikt of onder invloed is van andere drugs kan naast de bekeuring het CBR ook een onderzoek instellen naar de rijgeschiktheid vanwege het drugsgebruik of een cursus over rijgedrag opleggen. De kosten, circa duizend euro, zijn voor eigen rekening. En als een bestuurder onder invloed een ongeluk veroorzaakt, kan de verzekeraar besluiten de eigen schade niet te vergoeden en de schade aan anderen op de bestuurder, die onder invloed bij het ongeval betrokken is, verhalen.

Het is vooral belangrijk dat het er niet om gaat of je er mee betrapt kunt worden, je moet gewoon niet rijden als je onder invloed bent, want je brengt jezelf en andere weggebruikers in groot gevaar. Om die reden voert bijvoorbeeld Jongerenorganisatie Team Alert campagne tegen het gebruik van lachgas in het verkeer. Op de website vind je ook informatie over de gevaren van lachgas (in het verkeer).’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here