SOEST, BIRKSTRAAT – In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01:05 uur kregen de hulpdiensten een melding van een aanrijding letsel op de Birkstraat in Soest.

Een personen auto is bij een eenzijdig ongeval tegen een boom gereden en op zijn zijkant tegen een heg tot stilstand gekomen. De klap tegen de boom was enorm; onderdelen van de auto lagen verspreid op de weg en fietspad.

Twee personen zaten in de auto. Beide zijn meegenomen met de ambulance. De bestuurder is aangehouden vermoedelijk i.v.m. het rijden onder invloed van alcohol.

De traumahelikopter is opgeroepen maar niet ter plaatse gekomen.

De berger heeft de auto meegenomen.De VOA is niet ingezet.

Meer na de foto’s.

Tijdens de afwikkeling van het ongeval meldde een automobilist zich op de hoofdrijbaan bij een omstander met de vraag hoe hij het ongeval kon passeren via het fietspad.

De omstander haalde de politie erbij voor advies. Hoewel de man al eerder toestemming zou hebben gekregen het ongeval via het fietspad te passeren kreeg de politie nu argwaan. Hij had kenmerken van het onder invloed zijn van verdovende middelen. Bovendien gaf hij aan gedesorienteerd te zijn.

Een speekseltest bevestigde de vermoedens. Bovendien had de man geen rijbewijs. De goed gehumeurde man werd aangehouden en moest mee naar het bureau.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here