De intocht van Sinterklaas in Amersfoort kan waarschijnlijk doorgaan zonder QR-code.

Bianca Wagt, coronacriticus en oprichtster van de actiegroep Viruswaarheid Midden Nederland, meldt vrijdagavond: “Ik nam telefonisch contact met de gemeente op, omdat ik het werkelijk ongehoord vond dat er voor een kinderfeest, dat ook nog eens buiten plaatsvindt, een QR-code getoond zou moeten worden. Sinterklaas is voor álle kinderen en niet alleen voor de kinderen van gevaccineerde burgers. Daarbij vind ik het überhaupt zeer kwalijk dat een hele bevolkingsgroep, de ongevaccineerden, wordt uitgesloten van deelname aan de maatschappij. Maar dat kinderen gebruikt worden voor de indirecte vaccinatiedwang en hier de dupe van zijn, raakte bij mij een gevoelige snaar. Ik ben hierover in gesprek gegaan met de secretaresse van burgermeester Bolsius en de organisatie van het Sinterklaasfeest en heb hen nogmaals geattendeerd op het feit dat de hantering van de QR-code niet van toepassing is op de Sinterklaasintochten en überhaupt discriminerend is.

Ik hoopte van harte dat we er met elkaar uit zouden komen, want Viruswaarheid Midden Nederland zou dit niet kunnen tolereren. Ik heb ook aangegeven dat we een groots maar vreedzaam protest bij de Eemhaven overwogen, wanneer het tonen van een QR-code bij de intocht zou blijven. De gemeente en de organisatie gaven aan hier niet blij mee te zijn, hetgeen ik begrijpelijk vind.

Ik wil wel benadrukken dat dit een laatste redmiddel zou zijn geweest. Liever niet natuurlijk. Het is een kinderfeest dat niet verstoord zou mogen worden, maar het is ook een kinderfeest voor álle kinderen.

Eind van de ochtend werd ik door de organisatie gebeld met de mededeling dat alle kinderen en ouders, gevaccineerd of ongevaccineerd welkom zijn op het Sinterklaasfeest in Amersfoort.

De organisatie gaf aan van de QR-code bij de intocht af te zien, omdat zij, na onderzoek naar wat er op de persconferentie was gezegd, inderdaad konden concluderen dat deze niet geldt voor Sinterklaasintochten.”

De gemeente en de organisatie hebben nog geen melding gedaan hun sites over een wijziging ten aanzien van de QR code en reservering

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here