Een stel inbrekers weet via het dak de opslag van een bedrijfspand in Amersfoort binnen te dringen. Via het dak weten ze zo’n honderd dozen met elektrische kinderstepjes en hoverkarts te stelen. De totale waarde van de buit bedraagt vele tienduizenden euro’s

Het gebeurt in de nacht van 18 op 19 augustus bij een bedrijf aan de Xenonweg in Amersfoort.

Ladder
Op bewakingsbeelden is te zien hoe de mannen rond 23.00 uur een verkennend rondje over het terrein maken. Rond 2.30 uur komen ze terug. Met een ladder klimmen ze het dak op en maken daar een gat waardoor ze naar binnen gaan.

Via de ladder laten ze de dozen met stepjes en driftkarts naar beneden zakken. Dat gaat niet altijd even zachtzinnig. Ze laden de dozen in een witte bestelbus waarmee ze het terrein verlaten.

Signalementen
De vier mannen hebben allemaal een lichte of lichtgetinte huid en een normaal postuur.

Verdachte 1
– droeg een lichtgrijze capuchontrui
– lichte broek
– donkere schoenen

Verdachte 2
– donkere capuchontrui, licht logo op de mouw
– donkere broek en schoenen

Verdachte 3
– donkergroene jas
– camouflagebroek
– donkere schoenen, witte zoolrand
Op een ander beeld zien we deze verdachte met een donkerblauwe capuchontrui, waarschijnlijk heeft hij zijn jas dus uitgetrokken.

Verdachte 4
– donker kort haar, zijkanten opgeschoren
– donkere trui
– donkere broek
– witte handschoenen

Vragen

Herkent u deze inbrekers of weet u wie er achter deze inbraak zitten? Geef dit door via tiplijn van de politie: 0800 – 6070 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000. Ook hoort de politie graag van u als u na 19 augustus een dergelijke step of hoverkart voor een iets te schappelijke prijs is aangeboden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here