AMERSFOORT, ZELDERTSEDREEF – Woensdagavond omstreeks 21:05 uur kreeg de brandweer een melding van een ‘brand wegvervoer’ op de Zeldertsedreef in Amersfoort.

Bovenaan de heuvel van speelterrein De Draak bleek een scooter in brand te staan. De brandweer heeft de brand geblust. Niet veel later vloog de accu van de elektrische scooter opnieuw in brand. De brandweer heeft deze in de sloot gelegd om te blussen en voor koeling. Een deel van de beschadigde kunststofgras op de heuvel zou afgelopen jaar nog zijn vernieuwd.

Volgens een groep jongeren zouden 4 jongens zijn weggerend toen ze passeerden. Er was sprake een chemische/terpetine lucht. In eerste instantie wilden ze zelf proberen de brand te doven maar toen bleek dat het om een brandende scooter ging is hier van afgezien. De jongeren zijn door de politie gehoord.

Het betrof een scooter van Go Sharing. Afgelopen weken zijn de scooters van Go Sharing vaker door vandalen vernield. Er lag een scooter in het water niet ver van hetzelfde speelterrein en ook in Zielhorst lag een scooter in het water aan het Spinetpad (1/10). Op de Mendelssohnstraat in Randenbroek brandde ook een scooter uit (9/10).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here