AMERSFOORT, UBACHSBERG – Vrijdagavond omstreeks 18:00 uur kreeg de brandweer een melding van stormschade aan de Ubachsberg in de wijk Vathorst in Amersfoort.

Ter plaatse bleek de dakbedekking van een woning door het stormachtige weer te zijn losgekomen.

De brandweer heeft de dakbedekking over vrijwel de gehele breedte mbv een boormachine weer vastgezet.

Knmi: ‘ Het is wisselend bewolkt en in het zuiden en oosten komen enkele buien voor, lokaal met onweer. De zuidwestenwind is boven land vrij krachtig tot krachtig, in het westen hard en in Zeeland soms stormachtig, 8 Bft. Aan zee en op het IJsselmeer is er sprake van een harde tot stormachtige wind, 7-8 Bft. Daarbij komen in het westen en noordwesten zware windstoten van 75-80 km/u voor, in de kustgebieden en op het IJsselmeer 80-90 km/u. Ook verder landinwaarts zijn af en toe zware windstoten mogelijk van 75-80 km/u, dan vooral bij buien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here