HOOGLANDERVEEN, WILLEM TOMASSENLAAN – Omstreeks 22:00 uur kreeg de brandweer een melding van een brand op de Willem Tomassenlaan in Hooglanderveen. De tankautospuit van de brandweer en de politie werden opgeroepen naar het incident.

Op de parkeerplaats van voetbalvereniging Hooglanderveen stond een container van de vereniging met oud papier en een kerstboomje erin in brand.

De brandweer heeft met flink wat water de brand geblust.

Volgens een clublid is de container vorige week nog geleegd. Hierdoor was de hoeveelheid aanwezige papier beperkt. In plaats van dat dit papier geld moet opbrengen moet dit nu tegen betaling als chemisch afval worden afgevoerd.

Maandelijks haalt de club met tractoren het oud papier in de omgeving op.

Volgens het collegebesluit van afgelopen 15 december zullen de gemeente en de ROVA per 1 januari 2022 stoppen met de afspraken over het inzamelen van oud papier en karton door maatschappelijke organisaties. Deze inzameling levert de organisaties nu een vaste vergoeding op. Door de verbetering van inzameling aan huis en in de wijk, draagt de inzameling door maatschappelijke organisaties steeds minder bij aan de afvaldoelstellingen van de gemeente. Daarnaast krijgt de gemeente steeds minder geld voor ingeleverd papier en stijgen juist de kosten voor de inzameling. De afspraken met de maatschappelijke organisaties kosten nu dus meer dan dat zij opleveren. Door hiermee te stoppen, verminderen we de stijging van de afvalstoffenheffing voor de inwoners van Amersfoort. Het overgangsjaar geeft de maatschappelijke organisaties de tijd om te zoeken naar andere inkomstenbronnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here