Zaterdagmiddag werd er in Amersfoort een ‘White Performance’ gehouden. Geheel wit gekleed verplaatste een groep zombieachtige verschijningen met masker zich door de binnenstad. Tijdens deze mars die ongeveer een half uur duurde  werden de landelijke coronamaatregelen van het kabinet m.b.v. een luidspreker gescandeerd zoals ‘knuffelen verboden’, ‘handen kapot wassen’ en ‘1.5m afstand houden’.

Deze vorm van kunst die het keurslijf duidt waarin de bevolking is terechtgekomen vond gelijktijdig plaats in meerdere Nederlandse steden (o.a. Enschede, Tilburg, Leeuwarden, Spijkernisse, Utrecht, Sneek, Den Haag, Amsterdam). Het heeft weg van een flashmob; een groep personen ontmoeten elkaar op het internet, performen een korte tijd op straat en verdwijnen weer.

In meerdere landen is deze act uitgevoerd, waaronder in Zwitserland. Het is op youtube te vinden onder ‘Guerilla Mask Force’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here