AMERSFOORT, BARCHMAN WUYTIERSLAAN – Zondagavond om 19:00 uur was er stil protest bij het asielzoekerscentrum aan Barchman Wuytierslaan in Amersfoort. De volgende petitie werd namens de deelnemers aangeboden:

‘ Amersfoort, 22 november 2020, petitie in de zaak overplaatsing gezin Alzaydi aan de locatiemanager van COA locatie Amersfoort: Namens bezorgde ouders, leerkrachten, kerkgenoten, vrienden en andere betrokkenen rond het gezin Alzayidi is dit een oproep aan het COA tot het heroverwegen van het overhaaste besluit om het gezin Alzaydi te verplaatsen uit Amersfoort en samen met het gezin en naaste betrokkenen tot een alternatieve oplossing te komen. Het gezin met hun drie schoolgaande kinderen (4, 9 en 14 jaar) heeft een traumatische vlucht uit Irak achter de rug, is in korte tijd sociaal sterk geworteld in Amersfoort en deze overhaaste overplaatsing zal voor nog meer onzekerheid en traumatische ervaringen zorgen. Namens de protesterende Amersfoorters, Gertjan van Laar (ICF Oase kerk) ‘.

Volgens de organisatie deden er ongeveer 300 personen mee.

Update 23/11: Maandagmiddag is er een constructief gesprek geweest tussen de locatiemanager en een medewerker van het AZC in Amersfoort en vertegenwoordigers van de ICF Oase kerk. Er is gesproken over een alternatieve oplossing die het mogelijk maakt dat de kinderen in Amersfoort blijven en naar school kunnen blijven gaan. De verwachting van ICF Oase is dat de COA dinsdag hiertoe daadwerkelijk zal besluiten. ICF Oase is er erg blij mee dat de COA zich zo constructief heeft opgesteld en dat, zoals het er nu naar uitziet, de kinderen in Amersfoort kunnen blijven.

Meer informatie is te vinden in het AD.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here