De gemeente Amersfoort en GGz Centraal werken samen aan de herontwikkeling van het terrein van Zon & Schild. Voor deze samenwerking hebben GGz Centraal en de gemeente onlangs een overeenkomst ondertekend.

Door veranderingen in de zorg heeft GGz Centraal een deel van de gebouwen op Zon & Schild niet meer in gebruik. Daarnaast is een aantal gebouwen verouderd en niet meer ‘geschikt’ als zorglocatie. Met oog op de toekomst van de zorg aan de cliënten wil GGz Centraal delen van het terrein herontwikkelen. Tegelijkertijd is er in Amersfoort een tekort aan woningen. GGz Centraal wil een deel van het terrein verkopen zodat er tot maximaal 500 woningen gebouwd kunnen worden. Uit de opbrengst van de verkoop kan GGz Centraal de gebouwen in het westelijk deel vernieuwen. Dit deel blijft in gebruik als zorglocatie. Het terrein Zon & Schild gaat de komende jaren verkleuren van een zorglocatie naar een plek waar wonen en zorg hand in hand gaan.

Albert van Esterik, zorgbestuurder GGz Centraal: “Het is mooi dat we in een constructieve samenwerking met de gemeente Amersfoort deze overeenkomst hebben gesloten. Hiermee is de realisatie van de nieuwbouw voor de cliënten van GGz Centraal en de herontwikkeling van Zon & Schild weer een grote stap dichterbij gekomen”

Wethouder Astrid Janssen (Ruimtelijke Ordening): “Met de veranderingen in de zorg ontstaat er op het terrein van Zon en Schild ruimte voor een andere invulling. Het is heel interessant om op deze bijzondere plek woningbouw te gaan realiseren. Uiteraard passend bij de omgeving met de nadruk op het versterken van de ecologische en natuurwaarden in het gebied.”

De overeenkomst is een belangrijke stap in de herontwikkeling van het terrein Zon & Schild. “De gemeenteraad heeft het opgestelde ruimtelijk ontwikkelkader in december 2019 vastgesteld. Dit kader beschrijft de ruimtelijke context en de randvoorwaarden van de gemeente voor de herontwikkeling. GGz Centraal gaat nu aan de slag met de verkoopprocedure voor de delen midden en oost van het terrein. Na het selecteren van een partij wordt gestart met het opstellen van een natuurvisie en daarop volgend een stedenbouwkundig plan.

1 REACTIE

  1. Zon en Schild, een ieder die daar terecht komt, komt er nooit meer goed uit. Iedereen loopt zwaar gedrogeerd rond, anders zijn ze ‘lastig’. Gewoon onder de medicijnen bedelven en constant de verkeerde hulp bieden, dan zien ze vanzelf het leven niet meer zitten. Dat is Zon en Scild. Ieder die twijfelt om zijn kind daar te plaatsen, bedenk je gauw, doe het niet. Begin van het einde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here