Woensdagavond vlogen de nieuwe F-35 jachtvliegtuigen van de luchtmacht in de omgeving van Amersfoort.

De Koninklijke Luchtmacht traint nl. van maandag 9 november tot en met vrijdag 20 november met hun F-35 jachtvliegtuigen vanaf Vliegbasis Volkel. De oefening van het Leeuwarden F-35 squadron op Volkel maakt onderdeel uit van het stappenplan dat leidt tot een initiële uitzendcapaciteit van het squadron eind 2021. De verplaatsingsoefening valt in de periode waarin er ook getraind wordt in het vliegen bij duisternis.

De oefening genaamd Frisian Lightning II is de tweede in een reeks oefeningen die belangrijk zijn in de zogeheten ‘road to IOC’. Deze Initial Operational Capability (IOC) staat gepland voor eind 2021 en betekent dat het squadron in staat is om kortstondig een eenheid van vier F-35’s inclusief personeel en materieel, waar dan ook ter wereld in te zetten.

De vliegroute via de westzijde van Amersfoort is een gebruikelijke vliegroute voor vliegverkeer van/naar Volkel dat in het Noorden oefent.

Overig vliegverkeer dat veel via Amersfoort vliegt is o.a. het uitgaand verkeer van Amsterdam, Parijs en Keulen-Bonn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here