Amersfoort –  Vanaf vandaag zijn de groene elektrische deelscooters van GO Sharing ook in Amersfoort terug te vinden. Het bedrijf heeft 150 deelscooters in de stad geplaatst, die via de GO Sharing app gebruikt kunnen worden. Gemeente Amersfoort noemt de komst van GO Sharing “een grote stap in de verduurzaming van het vervoer in Amersfoort.”

Amersfoort is de 13e regio in Nederland waar de deelscooters van GO Sharing rijden. Iedereen met een rijbewijs en de GO Sharing app kan gebruik maken van de duurzame dienst. De scooters zijn 24 uur per dag beschikbaar en 100% elektrisch. De batterijen worden opgeladen met stroom uit duurzame bronnen. De scooters zijn vanaf vandaag terug te vinden in het gebied van Kattenbroek tot de Indische Buurt en van de Bomenbuurt tot de Ringweg Randenbroek.

Wethouder Hans Buijtelaar (mobiliteit, luchtkwaliteit) van de gemeente Amersfoort zegt: “Betalen voor alleen het gebruik van vervoersmiddelen, we zien het steeds meer in Amersfoort. Deelauto’s en nu deelscooters. Zonder uitlaatgassen of hard motorgeluid. Geen bezit maar betalen per minuut. Het vermindert en verandert het gebruik van de openbare ruimte. Dit sluit aan bij hoe steeds meer Amersfoorters hun leven al inrichten: zonder uitlaatgassen zo efficiënt mogelijk op de plaats van bestemming komen.”

Van bezit naar gebruik wanneer je het nodig hebt
GO Sharing, dat sinds vorige maand een jaar bestaat, heeft als doel de manier hoe we met vervoer omgaan te veranderen. “Wij willen een gedragsverandering teweeg brengen van ‘iedereen een eigen voertuig’ naar ‘gebruik wanneer je het nodig hebt’. En dat doen we op een duurzame manier, met elektrisch deelvervoer. Zo zorgen we samen met onze gebruikers voor minder verkeersopstoppingen en het terugdringen van de ruimtebestemming voor parkeerplaatsen. Met het deelvervoer dragen gebruikers niet alleen bij aan een beter leefmilieu, het scheelt ook in de portemonnee: je hebt geen eigendomskosten en betaalt dus alleen per minuut die je reist, vanaf 23 cent,” zegt Raymon Pouwels, CEO GO Sharing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here