Woensdagavond 21 oktober rond 19.45 uur is een jongen van zijn telefoon beroofd op het Stationsplein in Amersfoort. Een van de verdachten die op de vlucht sloeg, is gewond geraakt toen hij door het slachtoffer in zijn nek werd gesprongen op een trap in het station en een val maakte van 2,5 meter.

Een 19-jarige jongen uit Hoogland wilde zijn telefoon verkopen en had via snapchat afgesproken met een 17-jarige jongen uit Hoevelaken, die hij vaag kende. Ze ontmoetten elkaar bij het station van Amersfoort, aan de zijde van de parkeerplaats van de bussen bij de voetgangersbrug van het station.

De jongen uit Hoevelaken was in het gezelschap van drie jongens, allen ongeveer 17 jaar. Er werd wat gepraat en de telefoon werd overhandigd zodat deze bekeken kon worden door de potentiƫle koper. Blijkbaar beviel de telefoon want de jongen en zijn drie vrienden gingen er met telefoon en zonder te betalen rennend vandoor. Via de voetgangersburg holden zij het station in.

Het slachtoffer zette de achtervolging in. Op de trap naar beneden sprong hij in nek van de 17-jarige jongen uit Hoevelaken. Ze maakten allebei een val van 2,5 meter waarbij de jongen uit Hoogland boven op de jongen uit Hoevelaken terecht kwam.  De Hoevelaker raakte daarbij gewond en brak o.a. een been.

Getuigen gezocht
In verband met het onderzoek naar de toedracht van het incident, is de politie op zoek naar mensen die gisteravond op het Stationsplein getuige zijn geweest van de beroving of het groepje van vijf jongens hebben zien staan. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 8844.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here