Na een korte woordenwisseling tussen een bouwvakker en een fietser, komt de fietser niet veel later terug om de bouwvakker te bedreigen met een vuurwapen.

Op woensdag 19 februari rijdt een Utrechtse bouwvakker met een shovel bij de flats aan de Ariaweg in Amersfoort. Rond 14.15 uur rijdt hij achteruit, maar schrikt omdat er een fietser vlak achter de shovel langs fietst. De fietser stopt en maakt een denigrerende opmerking naar de bestuurder van de shovel.

Om ongeveer 14.50 uur wordt een andere bouwvakker op de bouwplaats aangesproken door de fietser. De fietser is op zoek naar de bestuurder van de shovel. Wanneer hij de bestuurder heeft gevonden, spreekt hij hem agressief aan. De bestuurder duwt de fietser van zich weg, waarop de fietser zijn hand uit zijn schoudertas haalt. In zijn hand heeft hij een vuurwapen, dat hij doorlaadt en op de bouwvakker richt. Daarbij bedreigt hij hem met de dood. De bouwvakker wil de druk van de ketel halen en steekt zijn hand naar de man uit om zo respect voor hem te tonen. Dat lukt; de man accepteert de uitgestoken hand en zegt “je moet respect voor mij tonen!”. Daarna loopt hij weg.

Signalement

Van de verdachte zijn jammer genoeg geen beelden, maar wel een goed signalement.

 • Man rond 25 – 30 jaar oud
 • Rond 1.75 m lang
 • Slank tot sportief figuur
 • Licht getinte huidskleur
 • Onverzorgde donkere baard en snor
 • Bril met dun en rond montuur
 • Zwarte jas of vest
 • Zwarte trainingsbroek met logo van voetbalclub AC Milan op zijn bovenbeen
 • Goudkleurige baseballcap
 • Reed op een zwarte omafiets
 • Glimmende zwarte schoudertas van ongeveer 15 x 20 cm bij zich 

Hij benadrukte meerdere malen in de wijk te wonen, dus aannemelijk is dat hij ergens rond de Ariaweg in Amersfoort woont.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here