Vanaf komende maandag 12 oktober is de brandweer voor niet spoedeisende meldingen bereikbaar via een landelijk telefoonnummer: 0900-0904. Geen spoed wel brandweer, bel dan 0900-0904!  Heb je wel met spoed de brandweer nodig? Bel dan altijd 112!

Het nieuwe niet spoed nummer komt als aparte lijn binnen op de meldkamer en is bedoeld voor situaties waar de brandweer nodig is, maar er geen spoed bij is. Met de komst van dit telefoonnummer blijft het alarmnummer 112 bij drukte vrij voor situaties waar de brandweer wel met spoed nodig is.

Net als bij het niet spoed nummer (0900-8844) van de politie krijg je eerst het verzoek om de plaatsnaam in te spreken, aan de hand daarvan word je doorgeschakeld naar de juiste meldkamer.

Geen spoed situaties
Maar wat zijn dan die situaties waar de brandweer wel nodig is, maar geen spoed bij is? Dit kan bijvoorbeeld zijn voor een dier wat niet meer uit een sloot kan komen, stormschade, wat geen direct gevaar oplevert, maar bijvoorbeeld wel verkeershinder en tot slot bijvoorbeeld een waterlekkage. Zo zijn er nog vele situaties te benoemen.  Waar het om gaat is dat deze situaties geen direct gevaar opleveren en niet levensbedreigend zijn. Voor zulke situaties bel je voortaan 0900-0904.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here