AMERSFOORT, EMICLAERHOF – Sinds het Kamerdebat van woensdag 30 september is besloten tot een landelijk advies voor het dragen van mondkapjes in publieke binnenruimtes. Vanaf dat moment geldt het dringende advies aan alle mensen vanaf 13 jaar om (niet-medische) mondkapjes te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes zoals winkels, parkeergarages, restaurants, cafés, bij de uitvoering van contactberoepen zowel voor de dienstverlener als de klant, etc., etc.

Afgaande op de covid instructies bij de ingang van de winkels/restaurants valt het op dat dit dringende advies daarin nog maar beperkt is opgenomen. Bij maar 15% van de winkels/restaurants op Winkelcentrum Emiclaer is dit nl. gedaan. De instructies variëren daarbij van verplichtend tot een vriendelijk verzoek.

Iets verderop, bij de Ikea, worden de mondkapjes overigens bij de ingang uitgedeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here