AMERSFOORT, PRINSES JULIANAPLEIN – Vorig weekend heeft kunstenaar Anders Wolhar illegaal een standbeeld geplaatst op de rotonde Julianaplein. Het 3.5 meter hoge beeld was daar geplaatst om een statement te maken naar de overheid met betrekking tot kunstsector die in nood verkeert door de coronacrisis.

Inmiddels heeft de kunstenaar het beeld i.v.m. mogelijk vandalisme uit voorzorg verwijderd.

Anders op Facebook: ‘ Aan allen bedankt voor de overweldigende hoeveelheid aan leuke reacties. Hoewel de gemeente besloten heeft dat het beeld voorlopig mocht blijven staan heb ik besloten haar toch weer weg te halen. Het is namelijk een nogal kwetsbaar typetje. Vanaf vandaag, zat. 3 okt. kunt u haar zien in mijn atelier op de Kleine Koppel 62 tegenover de partyboot.’

Er is wél een bloemetje achtergebleven met de tekst : ‘ Dank je wel voor de positieve reacties, i’ll be back, Cornucopia, de hoorn des overvloeds’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here