In het kader van programma VERDER dat verbetering van de bereikbaarheid in/van de regio tot doel heeft zijn er voorbereidende werkzaamheden begonnen voor de aanpassing van de Laan der Hoven in de wijk Kattenbroek. Deze weg is onderdeel van de ‘Snelfietsroute Het Masker- Nieuwland’.

In augustus zijn er al boringen in het wegdek gedaan voor onderzoek naar evt. verontreinigingen in bodem en asfalt. Dit in verband met evt. hergebruik ervan. Op dit moment worden er wederom boringen verricht, nu om de onderliggende puinverharding te onderzoeken op asbest.

In 2019 was er een inloopdag van de gemeente waarbij bewoners knelpunten in de huidige verkeerssituatie konden aangeven. De tweede ‘participatie’ inloop was in april 2020 gepland maar is i.v.m. de corona niet doorgegaan. Dit wordt nu 15 oktober. De inschrijfprocedure hiervoor moet nog worden gestart.

In de eerste week van oktober zal het VO (voorontwerp) online komen.

De positie van sommige boringen lijken overigens te duiden op ingrijpende wegaanpassingen.

Van woensdag t/m vrijdag zal verkeer hinder ondervinden van de huidige werkzaamheden.

De aanbesteding van het werk moet nog plaatsvinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here