AMERSFOORT, J.P. SWEELINCKSTRAAT – Terwijl advocaat Jeroen Pols van Viruswaarheid Nederland op dinsdag 22 september 2020 in gesprek gaat met het bestuur en de rector van het Amersfoortse Farel College, zal de Amersfoortse actiegroep Viruswaarheid met o.a. Bianca Wagt om 10.00 uur demonstreren op het schoolplein van de dependance van het Farel College aan de J.P. Sweelinckstraat nr. 4.

De demonstratie zal zijn tegen de mondkapjesplicht die het Amersfoortse Farel College haar leerlingen oplegt. De advocaat zal, samen met ouders van leerlingen, ten tijde van de demonstratie een gesprek voeren met het bestuur en de rector van Farel College.

Mr. Jeroen Pols is benaderd door ouders van leerlingen van ‘het Farel’ nadat zij meerdere pogingen ondernomen hadden met de rector in gesprek te komen over deze bijzondere verplichting. Hoewel veel andere middelbare scholen in Amersfoort niet gekozen hebben voor verplichte mondkapjes voor hun leerlingen, is Farel College een andere weg ingeslagen zonder overleg met kinderen en ouders.

Leerlingen die weigeren hieraan mee te doen worden onjuist bejegend en ouders voelen zich machteloos. De rector heeft diverse pogingen van ouders om met hem een inhoudelijk gesprek te voeren afgewezen en uiteindelijk ontvangen ouders geen enkele reactie meer van de rector.

Ouders voelen zich niet gehoord, terwijl er geen enkele wetenschappelijke onderbouwing is die laat zien dat mondkapjes helpen bij het tegengaan van verspreiding van virussen.

Daarom is Mr. Pols door hen ingeschakeld. Viruswaarheid Amersfoort zal dinsdag deze ouders steun betuigen en een duidelijk signaal aan de school afgeven door te demonstreren op het plein bij de locatie van de school. De boodschap zal zijn: Stop met het schenden van de Code van Neurenberg en artikel 10 en 11 van de grondwet. Stop met dit experiment, stop met het onderwerpen van deze kinderen aan de schadelijke gevolgen van het dragen van een mondkapje. De schadelijke gevolgen zijn niet alleen medisch maar ook sociaal-emotioneel en psychisch. Geef deze kinderen weer frisse lucht zodat ze in een gezond schoolklimaat kunnen leven.

Viruswaarheid en ouders verzoeken zeer dringend om per direct het gebruik van mondkapjes voor alle leerlingen af te schaffen.

De heer Kentson van het bestuur heeft bevestigd dinsdagochtend om 10:00 uur in gesprek te gaan met de actiegroep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here