Tijdens de persconferentie van vanavond – 18 september 2020 – hebben premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge extra maatregelen aangekondigd om de toename van het aantal besmettingen door het coronavirus te beperken. De maatregelen gaan gelden voor bepaalde regio’s, waaronder de veiligheidsregio Utrecht. Amersfoort valt in deze veiligheidsregio en de aangescherpte maatregelen gaan dus ook hier gelden.

Meer informatie over de maatregelen is te lezen in het persbericht van de VRU.

De aangekondigde maatregelen hebben onder meer betrekking op de sluitingstijd van de horeca. Er mogen na 0.00 uur geen nieuwe bezoekers in de horeca worden binnengelaten. En voor 1.00 uur moet de horeca gesloten zijn. Daarnaast zijn er een aantal landelijke maatregelen genomen. Zo mag bij zaalverhuur maximaal 50 personen worden toegelaten. Meer informatie over de landelijke maatregelen is te vinden op de website van Rijksoverheid.

Burgemeester Lucas Bolsius: ‘In de randstad is er een sterke toename van het aantal positief geteste personen. Ik snap dat het Kabinet daarom met aanvullende maatregelen komt. In de grootste steden is de toename het grootst. In Amersfoort stijgt het ook, maar gelukkig minder snel. Ook mijn gezin heeft er sinds vandaag mee te maken. Ik realiseer mij goed dat de aanscherping van regels voor heel wat horeca ondernemers uitermate vervelend is. Maar ook voor jonge mensen die elkaar ontmoeten in deze horecagelegenheden. Ik begrijp alle gevoelens en emoties daarbij. Toch blijf ik benadrukken dat we met elkaar vol moeten blijven houden. Als wij ons allemaal aan de regels houden, krijgen we het virus weer onder controle en kunnen maatregelen worden versoepeld.’

De nieuwe maatregelen gaan zondag 20 september, om 18.00 uur in. De voorzitter Veiligheidsregio Utrecht (VRU) stelt dit weekend een nieuwe noodverordening vast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here