In de avond van donderdag 17 september is een jonge man op het Eemplein met geweld beroofd door een groep van 6 tot 8 jongens. Later die avond is er een 17-jarige verdachte aangehouden die mogelijk betrokken is geweest bij de straatroof. De politie zoekt getuigen die meer kunnen vertellen over de straatroof.

Rond 18.30 worden twee vrienden uit Amersfoort ingesloten door een groep jongens. Dat was bij het Eemplein, aan de kant van het spoor. Een slachtoffer werd geslagen en geschopt door de verdachten, die zijn tas af probeerden te pakken. Uiteindelijk lukte het om de tas te stelen en gingen de jongens er in verschillende richtingen vandoor. Een aantal verdachten zijn in de richting van de Eem gerend, anderen richting de Nieuwe Poort.
Signalement

Van enkele jongens uit de groep is een duidelijk signalement.

Verdachte 1:

 • Jonge man
 • 15 – 17 jaar oud
 • Licht getinte huidskleur
 • Smal gezicht
 • Zeer tenger postuur
 • Klein, dun snorretje
 • Vissershoedje
 • Zwart trainingspak

Verdachte 2:

 • Jonge man
 • 15 – 16 jaar oud
 • 1.65 m lang
 • Donkere huidskleur
 • Stevig postuur
 • Rond gezicht
 • Hoog voorhoofd
 • Zwart haar, opgeschoren aan de zijkant
 • Rood/paarskleurig trainingspak

Verdachte 3:

 • Jonge man
 • 17 – 18 jaar oud
 • 1.80 m lang
 • Breed postuur
 • Een baard van 1 tot 2 cam lang
 • Zwarte joggingbroek
 • Licht t-shirt

Getuigen gezocht

De politie zoekt getuigen die rond 18.30 iets gezien hebben bij het Eemplein. Ook mensen die daar in restaurant werken, of aan het eten waren, kunnen waardevolle informatie hebben. Weet u meer over wat er die avond gebeurd is? Neem dan contact op via 0900-8844 of via onderstaand meldformulier. U kunt ook anoniem uw tip doorgeven via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here