De meeste Amersfoortse hondenbezitters hebben hun hond gemeld bij de gemeente en betalen daarvoor hondenbelasting. Toch meldt niet iedereen zijn hond aan. Daarom is controle nodig.

Deze controle gaat in de komende weken plaatsvinden. Hiervoor gaan hondencontroleurs op pad. Zij bellen aan en stellen vragen over de aanwezigheid van een hond. Is er in huis een hond aanwezig die niet is doorgegeven, dan verzorgt de controleur direct de aanmelding van uw hond. De controleurs kunnen zich legitimeren met een legitimatiebewijs van het bedrijf Legitiem B.V. uit Velp.

Bent u niet thuis, dan probeert de controleur het later op die dag nog een keer. Is er dan ook niemand thuis, maar vermoedt de controleur wel de aanwezigheid van een hond, dan laat hij een folder achter.

Aanmelden

Aanmelden doet u gemakkelijk met uw DigiD via de digitale belastingbalie op www.amersfoort.nl/belastingen (hondenbelasting). Heeft u geen DigiD, dan kunt u ook een aanmeldingsformulier downloaden via onze website.

Geen hond meer

Heeft u geen hond meer? Meld dan uw hond digitaal af via www.amersfoort.nl/belastingen. Eventueel teveel betaalde hondenbelasting krijgt u dan terug.

Tarieven

Iedereen die één of meer honden heeft, moet daarvoor hondenbelasting betalen. In 2020 betaalt u als eigenaar voor het houden van een hond in Amersfoort € 89,76 per hond per jaar (€ 7,48 per maand).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here