Voor Amersfoorters wordt het nog makkelijker om de fiets te pakken. Bijvoorbeeld door gratis een e-bike of speedpedelec uit te proberen of door punten te sparen via de speciale fietsapp. Het maakt allemaal deel uit van de ‘Ik Fiets’-campagne die vanaf september 2019 twee jaar lang toert door de provincie Utrecht. Vanaf maandag 14 september zet Amersfoort zich een maand lang in voor deze campagne.

Campagnemaand 'Ik Fiets' van start in Amersfoort

Wethouder Hans Buijtelaar op de speciale ‘Ik Fiets’-fiets
Op www.ikfiets.nl worden gratis probeeracties voor e-bikes, speed pedelecs en e-bakfietsen aangeboden. Zo ontdek je of dit vervoermiddel iets voor je is voordat je er een koopt. De fietsen zijn beschikbaar via lokale fietsenhandelaren verspreid door de hele regio. En met de ‘Ik Fiets’-app worden fietsers beloond voor hun fietskilometers met leuke aanbiedingen en prijzen.

Van gemeente naar gemeente

Na Zeist en Nieuwegein neemt Amersfoort de speciale ‘Ik Fiets’ over. De fiets staat symbool voor de campagne en gaat vervolgens van gemeente naar gemeente. De campagne activeert inwoners van de provincie Utrecht (vaker) op de fiets te laten stappen. Voor de korte, routinematige ritten. Naar het werk, naar de sportvereniging, het winkelcentrum of school. Fietsen is ontspannend, je blijft fit en hebt altijd een parkeerplaats.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.ikfiets.nl. De ‘Ik Fiets’-app is te downloaden in de App Store of via Google Play.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here