In de nacht van zaterdag op zondag is er in Amersfoort na een achtervolging een persoon opgepakt in de wijk Zielhorst.

Dinsdag maakte de politie het volgende bekend over de aanhouding: ‘Het ging om een ANPR hit die wij kregen op een voertuig. Wij hebben de auto en de verdachte aangetroffen waarna deze kon worden aangehouden. Het ging om 23-jarige inwoner van Rotterdam.

De afkorting ANPR staat overigens voor de Engelse term Automatic Number Plate Recognition. Een speciale camera met ANPR-techniek leest kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een lijst gezochte kentekens: kentekenplaten van bestuurders die boetes hebben openstaan of die gezocht worden door justitie, bijvoorbeeld voor een lopend politieonderzoek.

Op social media werd gemeld dat de achtervolging bij de McDonalds bij De Wieken de snelweg afkwam.

Lees terug de oorspronkelijke berichtgeving

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here