Aan alle ouders en opvoeders van de 240 leerlingen van de gereformeerde Groen van Prinstererschool in Bunschoten Spakenburg zijn vanochtend door de directie ingelicht op een kinderlokker in de wijk.

De schooldirecteur Erik Verbeek besloot een bericht rond te mailen naar de ouders nadat twee kinderen uit groep 5 dinsdagmorgen los van elkaar met hetzelfde verhaal naar hun leerkracht zijn gegaan. Beide leerlingen zouden op weg naar hun school in de Vivaldistraat zijn aangesproken door een man met een grijze baard, die rond reed in een zwarte bestelbus met geblindeerde ramen. Hij zou de kinderen snoep hebben aangeboden.

‘Van belang is’, waarschuwt de schooldirecteur in de mail, ‘dat wanneer uw kinderen alleen naar school gaan, dat zij nooit mogen ingaan op vragen van vreemden’. Volgens het protocol dat geldt bij onveilige situaties rond de scholen bracht hij ook de overige scholen in Bunschoten Spakenburg op de hoogte van de situatie.

Volgens de schooldirecteur gebeurt dit alles in goed overleg met de politie. Tips van ouders over verdachte personen en situaties in de buurt van de school worden onmiddellijk doorgespeeld naar een van de wijkagenten, legt hij uit. ,,We willen geen paniek zaaien, maar als twee leerlingen zonder elkaar te hebben gesproken vertellen over een man die ze met snoep probeerde te lokken, dan moet je in actie komen. We hebben dit als school één keer eerder bij de hand gehad. Toen liep het met een sisser af. Hopelijk is dat nu ook zo, maar weten doen we het niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here