Foto: Skeeze

De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag een 32 jarige man uit Soest veroordeeld tot 8 maanden gevangenisstraf waarvan 3 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar wegens het organiseren van 4 hondengevechten in Amersfoort.

Ook word het de verdachte verwijd dat hij aanwezig was bij 6 andere hondengevechten en word hem ook dierenmishandeling ten laste gelegd. Verder heeft de verdachte honden gefokt op vechtkenmerken en bedrijfsmatig honden gehouden zonder te voldoen aan de benodigde vereisten. Ook heeft hij zich schuldig gemaakt aan de invoer en/of het voorhanden hebben van verboden diergeneesmiddelen en humane geneesmiddelen zonder handelsvergunning.

Naast de gevangenisstraf mag de man als bijzondere voorwaarde geen honden meer houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here