Meander Medisch Centrum heeft ook in 2019 het ‘roze lintje’ gekregen van de Borstkanker Vereniging Nederland (BVN). Ons ziekenhuis voldoet aan de normen die BVN stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Daarom zijn wij opnieuw beloond met het roze lintje.

Een thema waaraan BVN ook dit jaar veel gewicht toekent, is gedeelde besluitvorming. In deze kijk op de patiënt en de zorg, ook wel Samen Beslissen genoemd, wordt de patiënt uitgenodigd en ondersteund om samen met de zorgverlener, na te denken en te beslissen over de behandeling die het beste bij haar past. In 2017 heeft Meander al een certificaat van BVN ontvangen voor de wijze waarop een ‘time out’ is ingevoerd voor vrouwen die te horen krijgen dat ze borstkanker hebben. Omdat twee meer weten dan één, ruimen de chirurg en mammacareverpleegkundige extra tijd in om samen met de patiënt te bepalen welke behandeling voor juist die patiënt de beste keuze is. 

In Meander Medisch Centrum is de zorg bij borstkanker snel, samenhangend en compleet, blijkt uit de Monitor Borstkankerzorg. Een patiënt kan na het bezoek aan de huisarts vaak binnen een dag terecht op de mammapoli. De afspraak bij de chirurg en de radioloog vinden direct na elkaar plaats. Indien nodig is er aanvullend weefselonderzoek dat nog diezelfde dag wordt onderzocht. Meestal krijgt de patiënt de uitslag van de onderzoeken al aan het eind van de dag te horen van de chirurg.

Alle gegevens zijn in te zien via de Monitor Borstkankerzorg, www.monitorborstkankerzorg.nl. In deze monitor zijn de ervaringen van patiënten gecombineerd met informatie over het zorgaanbod van de ziekenhuizen. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here